Home Fashion Какво да облечем за пътуване – 5 универсални препоръки

Какво да облечем за пътуване – 5 универсални препоръки

3111
0
SHARE
дрехи за пътуване - дънки

В сезона на летните отпуски, когато планираме къде ще почиваме, всяка от нас се замисля какви дрехи да облече за из път, така че едновременно да ни бъдат удобни, да не се мачкат и да не ни тежат.

Дънки

Преди всичко най-практичната дреха за пътуване това са дънките. Дънките са „космополитна“ дреха, подходяща за всяко кътче от земното кълбо. Можете да избирате между базови модели като: стеснени дънки в долната си част или прави от коляното тип „цигара“, а също така и по-свободните модели дънки от типа „бойфренд“. Дълбоки или по-плитки дънки: това зависи от типа на вашата фигура и възрастта. Нека те бъдат без излишни детайли. По-важното е дънките да са от качествен деним, запазващ добре формата си, но същевременно да бъде еластичен. Този тип тъкан няма да сковава движенията ви и ще бъде удобен при променливи условия на времето.

Продължаваме нагоре.

Тениска

Незаменима горна част към дънките. Тук с приоритет са неутрални, малко по-свободни модели в сдържани разцветки. Хубаво е да избягвате крещящи тонове и надписи по тениските, както и щампи и изображения на флагове или религиозни символи. Те могат и да не се вписват в културата на жителите на другата страна и даже да бъдат за тях оскърбителни.

Какво още ще ни е нужно за пътуването?

Жилетка

Тази горна дреха ще направи вашият комплект по-уютен и женствен. В транспорта или чакалните на гарите често е хладно заради климатиците и теченията, но ако облечете жилетка от натурални материали винаги ще ви бъде топло. Ако знаете предварително, че по пътя ще бъде хладно, вземете удължен модел, но подберете дължината съзнателно, като се съобразявате и с вашия тип фигура. В случай, че ви стане топло, можете да приберете жилетката в чантата си.

Чанта

А каква да бъде чантата за път? За такива случаи е подходяща чанта тип „пазарска”, която едновременно ще допълни визията ви и ще събере най-необходимите за път вещи.

Обувки

Обувките са може би един от най-важните части на облеклото ни при всяко пътуване и те трябва да бъдат 200% удобни. Колкото са по-удобни те, толкова по-лесно ще ви бъде да се придвижвате на всеки „терен”. Често при пътуване ще се налага не само много да вървите, но и да бягате, бързо да се изкачвате по стъпала, като при това носите със себе си и тежък багаж. Най-удобни за тази цел са маратонки, кецове или мокасини. С приоритет са закритите модели, които добре фиксират крака, от „дишащи” материали. Нямате нужда от високи токчета или платформи, но и съвсем плоски подметки също не са за препоръчване /това е неестествено положение на стъпалото/. Опитните пътешественици препоръчват да се обърне внимание на ортопедичните стелки.

Вземете със себе си проверени обувки. Те не трябва да са съвсем нови, дори да са маратонки. Също така трябва лесно да се събуват и обуват.
Много от тези елементи на облеклото са универсални и могат да се носят в ежедневието. Освен това предлагат много възможности за съчетание с други ваши дрехи, никога не излизат от мода и са подходящи за всеки тип фигура.
Багажът е събран, вие сте облечени и готови за път. Питате се: Всичко ли взех? Момент! Забравихте усмивката си.

Приятен път!

LEAVE A REPLY