Home Любопитно Instagram обяви най-популярните профили в мрежата си

Instagram обяви най-популярните профили в мрежата си

1229
0
SHARE

С най-много последователи сред 400-те милиона потребители на социалната мрежа Instagram са Тейлър Суифт и Ким Кардашиян.  Базираното на споделяне на снимки и видео приложение официално потвърди статистиката по случай 5-ия си рожден ден.

В Топ 5 на най-популярните профили са само жени. Суифт води с 49.6 милиона фенове, а 48.1 млн. пък са последователите на Кардашиян. След тях се нарежда арендби звездата Бионсе, за чиито публикации са абонирани 47.2 милиона души, а певиците Селена Гомез и Ариана Гранде са следващи съответно с 45.9 и 44.6 милиона последователи.

За сравнение президентът Барак Обама има само 4.7 млн. последователи. Фирмата, собственост на „Фейсбук“, изключва от класацията собствения си профил, следван от 103 млн. души.

Творческият директор на Instagram отдаде популярността им на „автентично и често наистина забавно“ съдържание и цитира слабостта на Суифт към котките и личните моменти, които Бионсе сподели от ваканцията си наскоро.

75% от 400-те милиона потребители на мрежата живеят извън Щатите, съобщи компанията миналия месец. Средно хората прекарват по 21 минути в „Инстаграм“. Петте най-следвани профила са популярни сред по-младата публика, като 85% от нея са на възраст под 34 години – най-мечтаната от рекламодателите аудитория.

LEAVE A REPLY