Home Всичко за жената 8 фрази, които интелигентните жени НЕ използват

8 фрази, които интелигентните жени НЕ използват

Може да ви се струват в реда на нещата, но имат скрит подтекст

1315
0
SHARE
  1. „Изглеждаш много уморен“

Казвайки това на някого, вие му казвате, че този човек не е привлекателен. Уморените хора имат рошава коса, кръгове под очите, проблеми с концентрацията и т.н. По- добрият вариант е да попитате човека как е- така ще разбере, че сте загрижени за него.

  1. „Колко си отслабнал/а“

Освен комплимента, вие също така казвате, че човека досега е изглеждал дебел и непривлекателен. Вместо това можете да кажете, че изглежда страхотно.

  1. „Ти си прекалено добър/добра за него/нея“

Така казвате, че човекът не е направил правилен избор и има лош вкус. По-добре би звучало, ако кажете, че това не е тяхна загуба. Така показвате подкрепа без да осъждате.

  1. „Ти винаги…“ или „Ти никога…“

С някоя от тези фрази бихте накарали хората да заемат отбранителна позиция и да се затворят. Затова подчертайте това, което другият човек е направил и какъв е проблемът за вас. И задължително се придържайте към фактите.

  1. „Изглеждаш добре за годините си“

Тази фраза е една от най-опасните! Все пак никой не иска да чуе, че вече е „на години“. Може да спестите началото на изречението и да кажете просто, че изглежда страхотно. Искрените комплименти са кратки и прости.

  1. „Както казах по-рано“

Така намеквате, че човекът срещу вас е забравил какво сте казали. В крайна сметка на всеки се случва. Казвайки го по този начин, оставяте впечатление, че сте обидени на събеседника си. Вместо да правите забележка, се опитайте да повторите, но по по-интересен начин, който ще бъде запомнен със сигурност.

  1. „Аз поне никога не съм…“

Както казахме вече- всички забравяме. Същото е и с грешките- всеки човек греши понякога. Простете и забравете постъпката на човека до вас. Признаването и обсъждането на грешките е един от най-добрите начини да доведете дискусията до по-спокойно ниво.

  1. „Както искаш“

Дори и наистина да сте безразлични към въпроса, събеседникът ви си е направил труда да се допита до вас. В такъв случай се опитайте да дадете някакъв съвет или поне го обсъдете с него. Изказвайки своето мнение, показвате, че ви е грижа за лицето, което се обръща към вас.

 

LEAVE A REPLY