Home Здраве 6 неща, които помагат за анемия!

6 неща, които помагат за анемия!

964
0
SHARE

коприваАнемиятя е едно от най-често срещаните заболявания при хора от всички възрасти и много често е подценявано от хората. Истината е, че желязото е важно за организма, а когато няма достатъчно желязо в организма, съответно не стига достатъчно кислород до всички органи. Така работата на организма се затруднява и нещата стават опасни. Ето някои природни продукти, които приготвени, като чай помагат за лекуване от анемия, а също така предпазват от появата му.

Чай от хрян

Трябват ви 20 грама хрян, които да сварите в 1 литър вода. Осатвете да престои една нощ, прецедете добре и след това приемайте по 1 чаша преди хранене, два пъти на ден.

Чай от листа на орех

Изключително полезни. Трябват ви 20 грама листа от орехи, които да сварите. Приемайте по една супена лъжица един път на ден преди хранене.

Чай от коприва

Добре позната на всички копривата съдържа много желязо и е една от билките, които помага най-много. Сварете си чай от листа на суха коприва по 3 пъти на ден. За една доза ви трябва една супена лъжица от сушената коприва. Попарете за 5 мунити и пийте когато изстине.

 

LEAVE A REPLY