Home Красота 6 необичайни приложения на шоколада

6 необичайни приложения на шоколада

2186
0
SHARE

Парченце шоколад може да оправи настроението ни след лош ден, въпреки че с него трудно можем да поддържаме добра фигура. Точно поради тази причина мнозина дами се опитват да елиминират шоколада от диетите си. Но освен вкусен, шоколадът може да бъде полезен и приложен за козметични цели, профилактика и лечение на заболявания. 

За хидратирана кожа. Шоколадът може да замени скъпите козметични продукти. Той е богат на витамин Е, бета-каротин, олеинова, линолова и палмитинова мастни киселини, които добре овлажняват кожата.

За красива коса. Благодарение на своя състав, шоколадът може да се използва с цел подхранване на косата. Той е с високо съдържание на какао и подхранва кожата на главата с основни хранителни вещества, овлажнява и активира обменните процеси. Поради тези свои качества, шоколадът се използва в различни маски за укрепване на космените фоликули и за добър растеж на косата.

За дентално здраве. От детството ни е внушавано, че шоколадът вреди на здравето на зъбите. Но учените казват, че той е с високо съдържание на какао и поради тази причина предотвратява образуването на плака.

За да придадете еластичност на кожата си и да се отървете от стриите.

При кашлица. Учените са доказали, че тъмният шоколад помага за намаляване на кашлица. В него има компонент като теобромин, който е в състояние да я потисне. Проучването установило, че 60% от хората, участвали в изследването, подобряват състоянието си и намаляват кашлицата.

Релаксация. За да се отпуснете-яжте шоколад. Достатъчен е дори ароматът му, който се използва широко при медитация и масаж. Свещ с шоколадов аромат облекчава стреса, успокоява и дори връща душевното равновесие.

LEAVE A REPLY