Home Любопитно 6 лесни стъпки до перфектната тиква за Хелоуин

6 лесни стъпки до перфектната тиква за Хелоуин

1677
0
SHARE

Хелоуин е маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Канада, САЩ и Ирландия. През последните няколко години празникът намира мястото си и в България. Традицията гласи децата да носят страшни костюми, тиквени фенери и да обикалят съседите си, искайки им бонбони и сладкиши с думите „Номер или лакомство?“. В случай, че се затруднявате с направата на тиквен фенер- ние сме насреща с 6 прости съвета.

 

 

  1. Визуализация

Първата и много важна стъпка е представянето на желаната тиква. Добиете ли веднъж представа за нея, след това става доста по-лесно. Хубаво измислете „лицето“, за да работите по-целенасочено и уверено. Дайте свобода на въображението си!

 

  1. Купуване на тиква

Изберете достатъчно голяма и за най-смелите Ви идеи. Не трябва да е „наранена“- срязана, ударена, пукната, изгнила и т.н. Друго важно нещо е да има дръжка- така ще бъде много по-лесно, когато рисувате, защото ще можете да се хващате за нея.

 

  1. Махане на семките

След избора на тиква започва истинската работа- почистването. Съветваме Ви да подложите нещо под тиквата с цел по-лесно почистване. След това изрежете капак от тиквата- между 5 и 10 см надолу от дръжката. Разрязването се прави над средата, но не много близо до дръжката. През тази дупка ще вадите семките, така че нека не бъде нито прекалено малка, нито прекалено голяма, за да не развали кръглата лицева форма. В никакъв случай не изхвърляйте капака на тиквата, той ще е нужен по-късно. Относно дъното- направете го максимално гладко, защото там ще поставите свещта.

 

  1. Рисуване

Сега е времето да творите. Нарисувайте си шаблон, по който да изрежете лицето на тиквата. Очи, нос, уста… каквото решите.

 

  1. Изрязване

След като нарисувате лицето- режете. Няма значение какъв е ножът, стига да е остър. Бъдете много внимателни и не бързайте, един път изрязано- не може да се върне.

 

 

  1. Поставете свещта

Моментът на удоволствието от труда Ви настъпи. Пъхнете свещ на дъното, запалете я, сложете капака на тиквата, загасете лампите и се насладете на творението си.

LEAVE A REPLY