Home Любопитно 5 употреби на омекотителя за дрехи, за които не знаехте

5 употреби на омекотителя за дрехи, за които не знаехте

Улеснете почистването с тези няколко трика

1472
0
SHARE

 

  1. Освежава дома ви

Омекотителят без проблем може да се използва като ароматизатор, освежавайки дома ви. Смесете вода и омекотител (в съотношение 3:1) в шишенце с пулверизатор. След това напръскайте килимите, завесите, диваните, дори можете да напръскате и интериора на автомобила си.

 

  1. Кажете чао на статичното електричество

За да предотвратите събирането на праха по телевизора или на други пластмасови повърхности в дома, поставете върху кърпата за изтриване няколко капки неразреден омекотител и с нея избършете. С това ще предотвратите създаването на електричество, което привлича праха, като същевременно ще придаде на предметите приятен аромат.

 

  1. Придава блясък на гладките повърхности

Ако все още не сте намерили препарат, който придава блясък на масата във всекидневната- омекотителят е вашият спасител.

Препаратът се приготвя по следния начин: Смесва се чаша омекотител с 4 чаши вода и слагате сместа в бутилка с пулверизатор. Използва се като пръснете препарат върху кърпа за прах и спокойно можете да забършете стъклените повърхности, душ кабината или др. гладки повърхности. Накрая минете отново със суха кърпа.

 

  1. Махане на тапети

С помощта на омекотител можете да махнете старите тапети от стената. Отново се прави смес от омекотител и 4 чаши вода. Потапяте гъба в сместа, оставяте я да престои 30 мин и след това можете да отстраните тапетите без проблеми.

 

  1. Омекотява четките за боядисване на коса

Четките, с които боядисваме косата си, стават доста твърди след употреба. Ако я измиете с вода, в която предварително е сложен омекотител, тя ще запаси своята мекота.

 

LEAVE A REPLY