Home Мода 5 съвета как да ускорите вашия метаболизъм

5 съвета как да ускорите вашия метаболизъм

1000
0
SHARE

За много хора бързия метаболизъм е някакъв феномен, нещо като ангел – пазител или страшен късмет, защото ако е правилна обмяната на веществата никога няма да се наложи да се спазват диети.

dieta

 

Да, но на бърз метаболизъм наистина се радват много малка част от хората.

Как можете да подобрите вашия метаболизъм с няколко леки промени в начина си на живот и хранене?

Предлагаме ви 5 лесни за изпълнение съвета, които ще ускорят метаболизма ви.

1. Уверете се, че консумирате НЕ по –малко от 1200 кал. на ден.

За да засилите обмяната на веществата и да отслабнете, организмът ви се нуждае  между 1400 – 1700 кал. на ден. Приемането на по – малко калории ще накара организма ви да премине в „режим глад” и се съхранява всички калории в тялото ви. Все пак, като казваме, че трябва да консумирате повече от 1200 кал, това не значи, че можете да се храните до пръсване.

2.Вдигайте тежести.

Вдигането на тежести ще създаде чиста мускулна маса, която ще синтезира протеини и ще ви помогне да стопите килограми.

3. Консумирайте чай от водорасли  Fucus Vesiculosus. Тези водорасли растат в северните морета и в тях се съдържат бета – каротини, йод, бром, калий, летливи масла, както и много други минерали, които допринасят за повишаването на метаболизма.

4. Движете се повече

Дори и да не тренирате активно, постарайте се да се движите повече. Разхождайте се в парка, ходете до работа пеш, не ползвайте асансьор, ако ви е възможно.

5.Яжте диня

Динята е еликсир за тези, които искат да стопят килограми. Освен, че е вкусна и освежаваща, фруктозата, която се съдържа в динята ускорява обмяната на веществата и намалява нивата на кръвната захар. В този вкусен плод се съдържат и аминокиселини, които помагат за изграяне на мазнините и предпазват от натрупването на липиди.

LEAVE A REPLY