Home Здраве 5 причини да ядем ябълки всеки ден!

5 причини да ядем ябълки всеки ден!

2535
0
SHARE

apleeКакто баба казва " Яж ябълки всеки ден и няма да се разболяваш", познато до болка изречение на всички нас. Не е тайна, че ябълките са много полезни и трябва да ги ядем всеки ден. Те са полезни за цялото ни тяло и освен това тонизират тялото и организма ви. Спокойно можем да ги сложим в графа супер плодове, защото те наистина обгрижват цялото тяло. Ето и 5 причини, които трябва да знаете и да си спомняте всеки път, когато ядете ябълка.

1. Една ябълка на ден осигурява достатъчно фибри на тялото. Както знаем те отговарят пряко за нашите килограми. Което означава, че с ябълките лесно се слабее и това не е просто така казано, а наистина изпитано средство. Кажете сбогом на килограмите с ябълки.

2. Друга важна причина е едно най-често срещаните заболявания през последните години при много млади хора диабет. С помощта на една изядена ябълка всеки ден вие успявате да поддържат нивото на кръвната захар в норма и няма опсаност да се разболеете или поне това е един вид предпазване, но не и всичко, което може да ви спаси от диабет.

3. Ябълките предпазват от бръчки, а също така предизвикват по-бърз растеж на косата. Общо взето една ябълка може да бъде един добър приятел на всяка жена, като не позволява да излизат бръчки и поддържат косата здрава.

4. Ябълките са много силни антиоксиданти.

5. Според ново проучване специалисти стигат до извода, че една ябълка не ден предпазва от рак на гърдата. Или казано иначе намалява риска от заболяването с цели 17%, а ако изяждаме по 4 ябълки на ден намаляваме вероятността да се разболеем от рак на гърдата с до 44%.

LEAVE A REPLY