Home Любопитно 5 начина да използвате алуминиево фолио

5 начина да използвате алуминиево фолио

848
0
SHARE

prilojeniq-na-aluminievoto-folio-1Алуминиевото фолио е страхотен помагач във кухнята при приготвянето на всякакви ястия. Освен това обаче то е толкова уникално, че има още множество функции, за които най-вероятно въобще не подозирате. Ето 5 от тях, които наистина може да ползвате:

1. Ако имате загорели тенджери или чинии, вземете един лист от фолиото и го намчкайте, а след това започнете да търкате загорялото място. Със сигурност ще останете доволни от бързия и добър ефект на фолиото.

2. За да почистите сребърни бижута ползвайте една чаша. Вземете дин лист фолио и го сложете по цялата вътрешност на чашата, като се постарайте да бъде намачкан, дори на дъното на чашата повече. Сложете бижутата и ги засипете със 2 лъжици сол и сода бикарбонат. Накрая ги залейте с оцет в зависимост от количеството. Разкалатете чашата няколко пъти и оставете да престои така 30 минути, след това ако има нужда изтъркайте всяко бижу с фолио.

3. Ако имате затъпени нож или ножица ще се учудите какъв ефект има фолито. Просто вземете едно парче от него и си поиграйте да го режете на ленти и на дребно. Ще устетите как се наостря от фолиото.

4. Ако на вашето огледало се появят черни петънца на износване и видимоста не е хубава, просто обърнете огледалото и на въпросните места сложете по малко фолио.

5. За да запазите блясъка на всеки прибор за хранене, който ползвате само когато имате гости. Може след, като бъдат измити да се увият всеки по отделно във фолио до следващото ползване.

LEAVE A REPLY