Home Начин на живот 5 изненадващи употреби на аспирина

5 изненадващи употреби на аспирина

Тези трикове ще променят живота ви

1361
0
SHARE
  1. Изчиства проблемната кожа

Ацетилсалициловата киселина в лекарството отстранява излишната мазнина от кожата и премахва мъртвата тъкан. Според дерматолози аспиринът помага при лечението на акне, защото затваря порите. Освен това, той е изключително полезен при хората, които страдат от псориазис.

Рецепта за маска за лице от аспирин

Сложете 5 хапчета в чаша с дестилирана вода. Бъркайте водата, докато не получите хомогенна смес. Можете да добавите и мед, ако желаете. Маската се нанася върху проблемните участъци от кожата, стои 10 минути и след това измивате с топла вода.

 

  1. Премахване на пърхота

Смесете 2-3 намачкани таблетки аспирин и количеството шампоан, което ви е нужно за едно измиване на косата. Нанесете и масажирайте скалпа с пръсти, след което оставете да действа между 3 и 5 минути.

 

 

  1. Облекчава реакциите след ухапване от насекоми

Противовъзпалителните свойства на аспирина помагат при ухапване от насекоми. Той намалява отока и болката след ухапване. Рецептата е проста: Намокрете една таблетка аспирин, сложете я върху ухапаното място и я закрепете с превръзка или лепенка. Оставете я за няколко минутки и ще усетите разликата.

 

 

  1. Премахва петната от пот

 

Смачквате 3 таблетки аспирин, смесвате ги с 50 мл топла вода и ето! Накиснете частта от дрехата, където има петна, а след няколко минутки я извадете и изперете по обичайния начин. Тази смес премахва също петна от кал, трева и никотин, но тогава се накисват за 15 минути.

 

 

  1. Подпомага растежа на растенията

 

Лекарството предотвратява образуването на гъбички, което е от огромно значение за растежа на билките и растенията в градината и дома. Сложете една таблетка в литър топла вода, изсипете течността в бутилка със спрей и напръскайте растенията. А ако поставите хапче аспирин във ваза с вода, тогава цветята ви ще живеят по-дълго.

 

LEAVE A REPLY