Home Любопитно 4 трика за ползване на аспирин

4 трика за ползване на аспирин

1554
0
SHARE

50674_mainВ основата на аспирина е салициловата киселина. Аспиринът е един от най-ползваните медикаменти за лечение на някои симптоми при определени заболявания. Освен за лекарство може да бъде ползван и в ежедневието и домакинството:

– Премахва пърхут – именно заради салициловата киселина той е полезен в борбата срещу пърхута. Натрошете 3 аспирина и ги сместе с количеството шампоан, което ползвате на едно измиване. Натъркайте добре и оставете да подейства около 4-5 минути, след което изплакнете.

– Почиства петна от трева – прави се разтвор от 4-5 аспирина и вода. Във водата накиснете дрехите с петната от трева и ги оставете там за няколко часа може и цяла нощ.

– Почистване на петна по пода – в купа натрошете 4 аспирина и добавете вода. Оставете да се разтвори добре и натъркайте добре по пода, където са замърсявания. Оставете след това да подейства около 2 часа и измийте с чист парцал.

– удължаване живота на растения – с помощта на аспирин може да накарате цветята във вазата може да изфържат повече. Слагайте по един аспирин във вазата с водата. Освен това може да накарате билки и растения да растат по-бързо. Направете си разтвор от 3 литра вода и 1 аспирин. Напръскайте растенията по един път на ден.

LEAVE A REPLY