Home Начин на живот 3 страхотни предназначения на яйчените черупки

3 страхотни предназначения на яйчените черупки

Защо да не изхвърляме черупките на яйцата?

1077
0
SHARE

На фона на полезните свойства на яйцата, черупките им изглеждат нищожни, но се оказва, че и те могат да имат някои доста добри предназначения.

 

  1. Домашна паста за зъби

 

Тази паста за зъби, направена с яйчени черупки, прави зъбите по-здрави и ги обогатява с минерали. Също така ги предпазва от гниене и слабост. Освен това, учените твърдят, че черупките на пилешки яйца са полезни за минерализацията на зъбния емайл.

 

Начин на приготвяне:

 

Сварете, изсушете и натрошете черупките на 12 яйца. Смесете черупките, които са вече на прах, с 1 с.л. сода за хляб, 10 капки етерично масло, 1-3 с.л. кокосово масло и ги разбъркайте докато получите гъста смес. Приберете я в затворен съд и мийте зъбите си всяка сутрин с тази паста.

 

  1. Почистете любимата си чаша

 

Отново са ви нужни 12 яйца- и по-точно техните черупки. Сварявате, изсушавате и натрошавате черупките. Напълнете чашата с гореща вода, сложете вътре черупките и я оставете да престои така цяла нощ. На другия ден чашата ще е като нова!

 

 

  1. Освежете дрехите си

Смесете нетрошените черупки от няколко яйца с нарязан лимон. Сложете ги в кърпа и ги завържете по такъв начин, че да се получи пакет. Пъхнете дрехите си в него, а след това и в пералнята. Така ще направите захабените дрехи по-бели за дълго време.

 

LEAVE A REPLY