Home Любопитно 3те неща в любовта, с които не се играе

3те неща в любовта, с които не се играе

1322
0
SHARE

1. Животът под един покрив

Колко безумно звучи сравнението между смисъла на думата грешка и този на любовта и съвместното съжителство. Безумно, но само на пръв поглед. Когато една двойка се намира в самото начало на своя красив роман, заживяването под един покрив има нещо общо с това да си купите чифт високи обувки без дори да си направите труда да ги пробвате. Страстта, привързаността, чувството, че искате да дишате един въздух с любимото същество могат да ви изиграят лоша шега, ако бързо и необмислено им се доверите. Някои практични хора биха ви посъветвали първо да си изясните кой какво иска от живота и от себе си, какви планове има за в близкото бъдеще, доколко е отдаден на работата си или как обича да прекарва свободното си време. Но други още по-практични, мислещи и изпатили хора ще ви отворят очите за това, че е нужно да мине малко повече време, докато отношенията ви се изяснят, чувствата и емоциите се стабилизират, а усещането за другия се превърне в нещо повече от неконтролируемо желание и пеперуди в стомаха.

2. Не бъдете подозрителни, не правете сравнения

Една стара поговорка гласи, че когато се срещнем с даден човек, ние всъщност се срещаме с хората и преживяванията, които са част от живота му. А това според нас е доста опасно. Започват се едни постоянни сравнения с бившите му половинки, със силата на любовта, на която вероятно са се радвали те, с физическите качества, с които вероятно са ви превъзхождали и пр. Не е изключен и вариантът да се изкушите да правите сравнения между сегашния любим и предишния ви приятел. Да търсите скрити качества или недостатъци, които вие от личен опит си знаете, че мъжете притежават, да очаквате същите реакции и постъпки като от миналото… И в един момент се оказва, че си губите времето да търсите под вола теле, докато човекът стои пред вас, съвсем нов, различен, необятен и интересен.

3. Винаги заедно

Да прекарвате всяка минута от времето си с любимия човек се равнява на преяждането с любимия ви шоколад. После вече апетитът ви е задоволен и нямате нищо против да опитате от някой друг десерт. Хората така са устроени, че се нуждаят от време, за да преосмислят нещата и да заредят батериите, но далеч от очакванията и потребностите на останалите хора. Затова и не е здравословно една двойка да споделя работното място – доказано е, че се създава доста голямо напрежение и умора в отношенията. На пръв поглед няма по-хубаво от това някой да иска да ви отдава цялото си време, за да ви показва и доказва непрекъснато любовта си, но бъдете сигурни, че това никак не е добре за връзката ви. Ето защо трябва да направите всичко възможно да вмъкнете в графика си достатъчно време за вас самите и да освободите необходимото на вашата половинка лично пространство.

LEAVE A REPLY