Home Начин на живот 15 от най-добрите мисли на София Лорен

15 от най-добрите мисли на София Лорен

Думите на легендарната актриса за живота, щастието и любовта

2013
0
SHARE

София Лорен е артистичният псевдоним на италианската актриса София Вилани Шиколоне. Тя се ражда 1934г в Рим и получава първата си главна роля през 1953г В цялата си кариера Лорен изиграва над 80 екранни роли.

Подбрали сме 15 от нейните най-красиви мисли за живота, любовта и щастието. 

1. Мога да кажа „не“ на дванайсет езика. За жената това е напълно достатъчно.

2. Красотата ви отличава от тълпата, интелектът и остроумието създават репутация, но обаянието ви прави неотразими.
3. Когато приятели ми напомнят на колко години съм, аз самата не мога да повярвам в това. Струва ми се, че още съм на 12. Като че ли съм останала в тази детска възраст и гледам света с широко отворени очи. Все още ми е интересен животът. Благодарна съм на съдбата за всеки преживян ден и за възможността постоянно да откривам нещо ново… Ако имате щастието да съхраните в себе си душата на дете, то най-хубавото в живота ви тепърва предстои.
4. Жената, която не обича недостатъците на своя мъж, не обича и него самия.
5. Красотата е в душата на човека. Мъжът може да срещне и най-голямата хубавица на света и пак нищо да не му трепне. А другата – с дългия нос и голямата уста – да го заплени завинаги.
6. Красотата е самоусещане и то се отразява в очите ти. Тя не е физическо явление.
7. След всичките тези години все още продължавам да опознавам себе си. Много по-добре е да изследваш живота и да правиш грешки, отколкото да играеш на сигурно. Грешките са част от цената, която плащаме, за да живеем пълноценен живот.
8. Всяка жена, сядайки пред тоалетната масичка, става художник и се потапя в света на изкуството. По-точно получава този шанс.
9. Най-големите ми подаръци от съдбата бяха моят ум и това, че се родих в бедност.
10. Мъж, в който са въплътени всички най-добри качества, е същинско наказание. Какво по-скучно от това да не можеш да го наругаеш или упрекнеш…
11. Да успяваш в трудна професия изисква предимно вяра в самия себе си. Това обяснява защо хора с посредствен талант и мощен вътрешен заряд изпреварват други с велик талант.
12. Трудно ще станете неотразими, ако сте лениви и не вярвате в достойнствата си. Жена, постоянно мислеща за своите недостатъци, оставя и околните да повярват в тях. И обратното –жена, която е твърдо убедена в своята красота, ще успее да убеди в нея и всички останали.
13. Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.
14. Простотата е същността на елегантността.
15. Когато си майка, никога не си сама в мислите си. Майката винаги трябва да мисли два пъти. Веднъж за себе си и веднъж за детето си.

LEAVE A REPLY