Home Любопитно 10 интересни факта за „Сексът и градът“

10 интересни факта за „Сексът и градът“

За които никога не сте подозирали

1419
0
SHARE

Вече минаха 12 години от последния епизод на сериала, но той продължава да се коментира ежедневно. Ето и 10-те най-интересни факта около снимачната площадка.

1. Всичката храна се ИЗЯЖДА

Почти във всеки епизод виждаме актрисите как хапват заедно закуска, обсъждайки различни клюки. Изглежда, че не са хапвали само пред камерата. „Винаги изяждах всичко“- коментира Сара Джесика Паркър. „Не ми харесва пред актьора да има сервирана храна и тя да остане непипната. Аз и Синтия Никсън (Миранда) винаги изяждахме порциите си и тези на останалите, дори да бяха студени. Това ни е работата. Освен това, стараехме се да не поръчваме твърде сложни ястия, никой не иска да ни гледа как ядем черен хайвер“.

2. Коктейлите никога не са били истински 

За разлика от храната, алкохолът не е бил истински. „Космополитаните бяха направени от вода и оцветител или от разреден боровинков сок. Червеното вино винаги беше сок от грозде, а шампанското – джинджър ейл“.

3. Договорът на Сара Джесика Паркър не е позволявал да я снимат гола

Актрисата споделя, че никога не е била фен на голите сцени, секс играчките, вулгарния език и подобни. Затова е имала клауза в договора, която гласи, че тя няма да се занимава с подобен тип неща. Това е и причината тя да прави секс винаги със сутиен.

4. Синтия Никсън (Миранда) всъщност е блондинка

Синтия Никсън боядисва косата си в червено, защото това е оригиналният цвят на героинята, според книгата на Кандис Бушнел. Актрисата признава, че е почувствала облекчение, когато е върнала естествения си цвят след края на сериала. Кари пък в книгата е брюнетка, но 24 часа преди снимането на пилотния епизод продуцентите решили да е блондинка.

5. Сара Джесика Паркър си е прибрала почти всички дрехи, с които е била през различните епизоди

Актрисата признава, че след края на шоуто е запазила за себе си поне 70% от гардероба на Кари. „Запазих всичко, което не беше дадено директно от дизайнер или не беше взето назаем.“

6. По план Тузара и Кари не се събират накрая

На много жени не им хареса финалът, когато Тузара казва на Кари, че тя е „единствената“. Според Дарън Стар, сценарист, шоуто е загубило идентичността си. „Сериалът винаги се е различавал от останалите романтични филми и затова жените толкова се привързаха към него. Но накрая се превърна в обикновена романтична комедия“, коментира сценаристът.

7. Носи токчета, бабо, за хубост!

Героинята на Сара Джесика Паркър- Кари е пристрастена към обувките. В резултат на това, Паркър е прекарвала по 18 часа на ден на високи обувки.

8. Известната балетна пачка на Кари е струвала…

5 долара! Розовата пачка, която Кари носи в началото на всеки епизод е купена на разпродажба за 5 долара.

9. Джон Корбет е уплашил кучето Пийт, затова са „наели“ друго

Първоначално е било избрано едно куче, което да изиграе Пийт. Незнайно защо то се е страхувало от актьора Джон Корбет и се е наложило да го заменят с друго кученце от същата порода.

10. Образът на Матю Макконъхи е бил написан за Алек Болдуин

Но Болдуин отказал да участва, след това продуцентите предложили на Джордж Клуни, но той бил зает тогава. Уорън Бийти е бил третото предложение, но той също отказал. Така се стигнало до Макконъхи, който за щастие приел.

LEAVE A REPLY