Home Здраве Чудотворният прополис

Чудотворният прополис

Богатият му химичен състав го прави незаменимо средство за лечение

1656
0
SHARE

Прополисът представлява смолисто вещество с доказани противогъбични, антибактериални, противоплесенни и противовирусни свойства. Има приятен аромат на растителни пъпки, мед и восък, възгорчив и лют вкус. Той е страничен продукт на производство на мед, който е ценен още от хиляди години заради способността да лекува рани.

Пчелният клей се употребява външно и вътрешно под формата на тинктури от 5% на водна основа и 30% на спиртна основа. Той е отлично средство за лекуване на възпалено гърло, венци, парадонтози, гингивити, херпеси, понижаване на кръвното налягане, а ако се употреби вътрешно, стимулира и имунната система. Също така е доказано, че има значителен успех и в борбата против стареенето на организма.

В него има много флавоноиди, подобно на чая и виното, антиоксидантни вещества, органични киселини и техни естери, феноли, алдехиди, витамини, минерали, растителни есенции. Богатият му състав съдържа растителни смоли, восък, етерни масла, цветен прашец, дъбилни вещества, механични примеси, глюкозиди, флавоноиди, органични киселини, алдехиди, естери, алкохоли, терпени, аминокиселини, въглеводороди, свободни мастни киселини, алкохоли, витамини A, B1, B2, B6, C, E, множество микроелементи.

Приемът за възрастни обикновено се препоръчва да бъде веднъж дневно по 30 капки от 30% клеева тинктура, които задължително да се разтворят в чаша хладка вода половин час преди хранене.

В зависимост от заболяването, при децата се прилага 1/5 до 1/2 от дозата на възрастните.

LEAVE A REPLY