Home Мода Хромотерапия – цветовете могат да лекуват! – I част

Хромотерапия – цветовете могат да лекуват! – I част

1389
0
SHARE

За терапевтичните средства на цветовете се знае още от древността. Още в Древен Египет, цветовете са се използвали за лечение на различни заболявания.

 

hromoterapiq

Последователите на Аюрведа също използват силата на цветовете, за да лекуват. Според Аюрведа, човешкото тяло има седем чакри ( енергийни центрове ), на които отговарят седем различни цвята. Когато човек е здрав, всички негови цветове на чакрите са балансирани, но когато е болен, цветовете се променят.

Терапията с цветове днес се прилага много успешно в различните спа центрове, тъй като възвръща баланса и действа благоприятно върху човешкото тяло.

Процедурата се нарича хромотерапия и най – общо казано е неинвазивен метод на лечение със светлина и цвят. Всеки цвят си има своя собствена радиация, която носи определена информация, така че с помощта на въздействието на цветовете, може да се нормализира дейността на някой от вътрешните органи и системи в човешкото тяло. Хромотерапията също така се използва успешно за лечение на психични заболявания и разстройства.

Как работи хромотерапията?

Тези процедури имат най – голям ефект, когато се комбинират с хидромасаж, защото водата увеличава въздействието на притока на светлината върху човешкото тяло, като по този начин увеличава неговата сила.

За да има ефект хромотерапията цветовете трябва да бъдат избрани и балансирани правилно. Всеки цвят има различен ефект върху човешкото тяло.

 

LEAVE A REPLY