Home Уютен дом Новости около услугата професионален домоуправител

Новости около услугата професионален домоуправител

1009
0
SHARE

Поглеждайки назад във времето, спомените ми от най-детски години са свързани с безкрайните разногласия, в които цялата кооперация, в която живеех със семейството си, трябваше да изтърпява. Народът е бил много мъдър, като е обобщил, че на едно място, колкото хора, толкова мнения. И животът в жилищен блок го потвърждава.

Всеки се досеща, че нещо не е както трябва, но усилията на един, никога не могат да дадат подходящ резултат. Така се случва, когато в един блок, избрания за домоуправител започва да провежда безсмислена битка със своите съкооператори. Лесно е да се погледне от страни ситуацията и да се види, че така не може да се случи нищо градивно, нито за входа, нито за нуждите на всяко домакинство.

Във времето, сектора на услугите се разви толкова бързо, че днес не си даваме сметка, за това, колко от нещата, които преди вършехме сами, сме ги делегирали на професионалисти. За пример, ще предложа услугата професионален домоуправител. Тя е относително нова за нашите географски ширини, но пък се развива с бързи темпове.

Фирмите, които предлагат услугата професионален домоуправител, са се досетили, че този тип дейност ще има много силно търсене и потребителите й ще се увеличават всеки ден. Това се дължи на факта, че към конкретния момент, практиката един човек да изпълнява тази дейност, не дава никакви положителни резултати.

Картината е позната. На ротационен принцип се избира съсед, който за цяла календарна година влиза в ролята на професионален домоуправител. Само дето той може да се води домоуправител, но не и професионален.

Този човек често е пенсионер или безработен съсед, който дори и да не иска да поеме длъжността, му се налага. Съседите му я дават „даром”. Нормално е, предвид липсата на възнаграждение, този човек, да не изпитва каквато и да е ангажираност и ситуацията с жилищната кооперация да не се подобрява или променя.

Единствената промяна може да дойде, ако единодушно съседите гласуват доверие на професионален домоуправител, който срещу месечен или годишен пакет, ще се погрижи за всички нужди на входа. Ако разгледате и разпитате Ваши близки, които живеят в чужбина, те с удоволствие ще Ви споделят, че тази услуга е толкова разпространена, че хората отдавна са забравили за съвещанията и караниците, които са оставили назад във времето. И в крайна сметка, наемането на професионален домоуправител е дългосрочно решение, от което ползите от неговата работа се виждат още на първия месец.

Така, всички страни са доволни. Работата на жилищната кооперация е свършена, съседите не са се изпокарали и всичко върви по ноти. Какво по-хубаво от мир и разбирателство, там където живеете.

Потърсете повече информация и разгледайте офертите на фирмите, които предлагат конкретната услуга.

LEAVE A REPLY