Home Новини Управлението на онлайн репутация- услугата на бъдещото

Управлението на онлайн репутация- услугата на бъдещото

Защо ORM гарантира успех?

1135
0
SHARE

ORM (Управление на онлайн репутация) представлява съвкупност от дейности, извършвани от човек или организация, които целят да създадат или поддържат добрата организационна или индивидуална репутация. В днешно време ORM е главен приоритет на всяка уважаваща се фирма. С развитието на социалните мрежи, потребителите стават все по-голяма част от Вашия бизнес, те вече не са само търговци- те са рекламодатели, съветници, защитници на Вашия бранд. Съответно, ако някой не е доволен, той би написал негативен коментар за услугите, които предлагате. А това е гарантирана загуба за Вас.

 

Изследванията сочат, че над 67% от потребителите биха отказали поръчка, ако попаднат на негативен коментар относно фирмата.  

 

Наясно сте, че за изграждането на добър имидж са нужни много време и работа, разбира се, качествена. Също така се досещате, че Вашите конкуренти биха направили всичко по силите си, за да развалят този имидж. Тук се намесва управлението на онлайн репутацията. Понеже в интернет пространството така наречените хейтъри са анонимни почти винаги, то не може да се докаже, че това, всъщност, са Вашите конкуренти, които „поръчват“ лоши коментари с цел уронване на авторитета Ви. Затова професионалистите в тази сфера правят своята магия, а „злите езици“ отстъпват мястото си на положителните коментари.

Научно доказано е, че при добра репутация, хората започват да вярват в марката. Изгражда се доверие, повишава се удовлетвореността им, приемствеността на нови продукти става в пъти по-лесна и т.н. Това е за клиентите.

 

Но доброто име предоставя и друг бонус– качествени служители.

 

Ако вашата организация е известна с добрите си условия на труд, качествените продукти и положителните каузи, които подкрепя, то най-високо квалифицираните кадри ще искат да работят при Вас.

Силата, която притежават потребителите, е огромна. Те могат или да Ви изстрелят на върха, или да Ви съсипят. Управлението на онлайн репутацията е средството, което гарантира успеха и доброто Ви име.

 

LEAVE A REPLY