Home Здраве Уникалните лечебни свойства на тиквата!

Уникалните лечебни свойства на тиквата!

4390
0
SHARE

76130Сега на прага на есента и в началото на сезона на тиквата ще разясним темата около този вълшебен плод. Няма спор, че е вкусна и се харесва от много хора, но освен вкуса си и голямото приложение в нашата кухня тя има и положително влияние при лечението на много заболявания.

Тиквата се консумира по много начини, било то варена, печена или в комбинация с други продукти. Много се ползва, за приготвяне на сок, а да не забравяме и семките на тиквата, които също са много полезни. Тиква се ползва за лечение на някои хормонални проблеми и жени в менопауза. Помага за лечение на стомашни проблеми, като запек.  

– Печена тиква – тя се препоръчва на всички хора, които имат здравословни проблеми свързани със сърцето.

– Семки от тиква – те са с широко разпространено действие върху много заболявания, като част от тях са наистина сериозни. Става въпрос за хора страдащи от рак, левкемия и множествена склероза. Също така имат силен терапевтичен ефект върху премахването на чревни паразити, почистване на кръвоносните съдове. Добре се справят с регулирането на нивото на холестерола, а действието им върху бъбреците е страхотно. Чрез семките от тиквата те функционират много добре.

– Сок от тиква – той е вкусен и полезен. Действа, като успокоява тялото и лекува безсъние, освен това се справя добре и със хората страдащи от язва. Препоръчва се на хората с язва да пият по една чаша сок от тиква 3 пъти на ден около 30 минути преди хранене. Така има време да защити стомаха и успокои язвата да бъде подготвена за храната.

LEAVE A REPLY