Home Здраве Ултразвукова шпатула – за какво ви е необходима?

Ултразвукова шпатула – за какво ви е необходима?

Хубаво е да се правят процедури поне един път в месеца

1427
0
SHARE

Както всеки знае, почистването на лицето е процедура, отстраняваща излишното мастно натрупване, комедони, запушени пори, мъртви клетки и т.н. Прието е, че е хубаво да се прави поне един път месечно, като това не изключва ежедневните грижи – измиване и тонизиране на лицето. За жените с чувствителна кожа обаче механичното почистване не е добър вариант. След подобни процедури при тях се появяват зачервявания, възпаления и течаща лимфа. Един от алтернативните методи е почистването с ултразвукова шпатула.

А какво същност представлява тази ултразвукова шпатула?

Това е специален уред, чиято главна цел е почистването на кожата. Той може да се използва както в професионалните козметични студия, така и в домашни условия. Шпатулата почиства порите от натрупаните замърсявания и леко заглажда бръчките. При тези процедури се редуцират белезите от акне и се изсветляват тъмните петна.

Тя притежава накрайник, който може да е с различен размер, но вече е с плосък връх, чиято ширина е около 2 см. Усещането е подобно като леко драскане с вилица по челото или бузите. Шпатулата сменя електрически с механични вибрации. С нея се минава леко по кожата, като по този начин се избягва неприятното и понякога дори болезнено стискане на кожата. Ултразвукът действа в дълбочина, без да е инвазивен. Терапията е нежна и безболезнена. Подходяща е за всеки тип кожа, включително и такава с акне или розацея.

LEAVE A REPLY