Home Любопитно Точно месец до Коледа – организирайте забавно размяната на подаръци

Точно месец до Коледа – организирайте забавно размяната на подаръци

Време е да започнем да правим списъци и да купуваме подаръци

1776
0
SHARE

Остава точно месец до най-светлия християнски празник -Коледа. Вече е крайно време да започнем да правим списък с подаръците, с които ще зарадваме любимите си хора. В следващите редове ще Ви предложа няколко забавни начина, които могат да бъдат полезни на Вас и приятелите Ви при избора на подаръци и организацията за размяната им. Идеята е всеки да бъде зарадван и за това да не се харчат много пари. Не е важно да купуват скъпи подаръци, а някой да бъде зарадван.

Можете да подарите на всеки един от приятелите Ви по нещо малко, което да зарадва всеки един от тях. Не е нужно да подарявате нещо скъпо и огромно, а с малък подарък да докоснете сърцата на любимите си хора. Точно в духа на Коледа, не мислите ли?!

Ако пък сте компанията Ви е голяма, можете да прибегнете до една малко позабравена класика от ученическите години. Напишете имената на всички в компанията на листчета. Сгънете ги, така че да не се виждат. След това ги пуснете в шапка или дълбок съд. Накрая всеки тегли листче, от което разбира името на човека, на когото ще подарява. Понякога се случва така, че теглим име на човек, на който не знаем какво точно да подарим по различни причини. Може той/тя да си има всичко и да не знаете какво точно да му/й подарите. Или да е чудат характер и да не знаете кое точно би или не би му/я се харесало. В такъв случай не се отчайвайте. Бихте могли да направите като мен. Когато не знам какво да подаря на дадения човек, му купувам коледна чаша, която комбинирам с красива играчка за елха или друг коледен сувенир. След това избирам красива картичка и всичко е наред. А, защо пък да не направите нещо сами, ако това Ви се отдава. Това винаги би впечатлило. А, за да не се стига ситуация, в която не знаете какво точно да подарите на някой, може да направите следното. Когато някой тегли листче с името на човека, на когото ще подарява, да изреди едно или няколко неща, от които има нужда или иска. Така ще насочи човека, който ще изтегли неговото име, а и това ще разсейва другите да не гледат в ръцете Ви, докато теглите листче.

Идеята с размяната на подаръци направени от Вас самите е интересна, не мислиш ли?! Няма значение, че никой от компанията не го бива да прави разни красиви неща. Важен е жестът и отделеното време и внимание за направата. Ако не Ви бива много в това ще получите сувенири, които ще Ви разсмиват целогодишно и така ще се сещате за отминалите празници с още по-голяма емоция и усмивка.

Ако пък искате всеки от компанията да подари на всеки по нещо, можете да направите още нещо нестандартно. Съберете се с приятелите Ви на по чаша топло какао, например. Нека всеки напише на едно листче името си, а под него кратък списък с неща, които би искал да намери под елхата. Сгъвате листчетата и ги разбърквате. Всеки си тегли листче. Чете списъка на човека, чието име пише най-отгоре, избира си едно нещо от списъка и го задрасква, за да не се дублират подаръците и го подава на следващия. Така даденият човек знае какво ще получи, но не знае от кого, а и всеки е сигурен, че ще зарадва другия. За да бъде още по-интересно може всеки един от Вас да надпише повече неща, които иска от броя на приятелите Ви, защото така няма да знае какво точно ще получи и така да не изчезне елемента на изненадата. Ако изберете този начин за организация на размяната на подаръци, не злоупотребявайте със случая и не искайте много скъпи подаръци. Все пак не това е идеята.

Положителните страни на идеите, които Ви давам за размяна на подаръци с приятелите са, че така ще го има елемента на изненадата, но в същото време ще разчупите леко традицията, а и ще се забавлявате. Освен това е хубаво всеки да получи онова, което най-силно иска за Коледа. А и по този начин ще получите и направите желаните подаръци.

След като вече всеки знае на кого ще подарява, можете да преминете към следващата стъпка. Решите дали ще си разменяте подаръците на самия празник или преди това. Изберете деня и мястото така. Направете така, че размяната на подаръци да бъде интересна и забавна, за да си осигурите незабравими спомени. Не пренебрегвайте тази част от ритуала, защото и начина, по който се поднасят подаръците също е много важен.

Нека магията на празника започне – СЕГА!

 

LEAVE A REPLY