Home Красота Торбички под очите? Кажете им „Сбогом” с три лесни домашни рецепти

Торбички под очите? Кажете им „Сбогом” с три лесни домашни рецепти

1805
0
SHARE

Причините за появата на торбички под очите не са една и две, но най – честите причини според лекарите са недоспиването, вредните навици и нездравословния начин на живот.

Ето няколко лесни начина да премахнете досадните торбички под очите в домашни условия:

Домашна маска с краставица и ябълка

maska

Обелете една краставица и една ябълка и ги пасирайте. Поставете сместа в хладилника, за да се охлади. Нанесете за около 15 минути върху лицето, след което изплакнете с хладка вода. Нанасяйте маската за около 2 седмици и ще забележите, че с торбичките ви е свършено.

Розова вода

Напойте тампон с розова вода и поставете на очите. Стойте така за около 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Розовата вода има антисептично и антибактериално действие и ще се пребори успешно с досадните торбички под очите.

Сок от куркума и ананас

За тази рецепта казват, че се използва от супер моделите и се предава като таен апокриф. Не сте виждали модел с торбички под очите, нали? Това е така, защото използват точно този сок, за да премахнат всички следи от недоспиване.

Всъщност, „тайната рецепта” на супер моделите е много лесна за изпълнение. Нужен ви е сок от ананас ( прясно изцеден, не от кутия ) и шипка куркума на прах. Напоете тампон в сока и го поставете на очите за около 5 мин и ще имате безупречна кожа и сияен, свеж вид.

LEAVE A REPLY