Home Любопитно Топ 5 на най – популярните коктейли

Топ 5 на най – популярните коктейли

1735
0
SHARE

5. Маргарита

margarita

Най – популярната версия за появата на този коктейл е историята, в която през 1948 година, известната дама от хайлайфа Маргарита Саймс, организира Коледно парти, на което се предлага коктейл от коантро, сок от лайм и текила. Коктейлът толкова много се харесал, че гостите от партито започнали да го разпространяват под името „Маргарита”.

4. Куба Либре

kuba libre

Куба Либре или в превод „Свободна Куба” е приготвен за пръв път през 1900 година. Американските войници смесват кубински ром с Кока – Кола и вдигат наздравици за Свободна Куба. Коктейлът се приготвя от кубински рок, сок от лимон и Кока – Кола.

3.Отвретка

otvertka

Този коктейл се приготвя от 3 части водка и 7 части портокалов сок. Измислен е по време на Сухия режим в САЩ, тъй като портокаловия сок много успешно прикрива аромата на водката в него.

2. Дайкири

dajkiiri

Измислен от американския инженер Дженинг Кокс, който смесил бял ром, сок от лайм, кубчета лед и захарен сироп и се получила удивителна напитка. Въпреки, че коктейлът е измислен от Кокс обаче, той става популярен благодарение на Ърнест Хемингуей.

1.Блъди Мери

bladi meri

Подобно на „Маргарита”,  и „Блъди Мери” има няколко истории. Според една от тях Хемингуей имал връзка с журналистката от в. „Тайм” Мери Уелш. Хемингуей се оплакал на бармана  на Petit Bar, че Мери надушва алкохола като се прибере и му вдига скандали. Барманът измислил коктейл на базата на вода и доматен сок, който убивал аромата на алкохол.

 

LEAVE A REPLY