Home Красота Суха коса! Няма проблем рецепта за 3 идеални маски

Суха коса! Няма проблем рецепта за 3 идеални маски

1497
0
SHARE

71Сухата коса е голям проблем за всяка жена, чувствате се все едно имате слама на главата си. Когато искате да я оформите, често тя се къса и не стои добре въпреки времето, което сте отделили, не се отчайвайте много жени са със суха коса, но само с малко грижа нещата се оправят. На косата е нужна маска, с която да се подсилва и да блести. Много често сами вредим на косата си и тя става суха и безформена. Ето три лесни рецепти за домашни маски:

1. Маска със зехтин, оцет и яйце

– В пластмасова купа сложете 2 супени лъжици зехтин, една лъжица оцет и едно яйце. Разбъркайте добре, до получаване на еднородна смес. Нанесете на косата и масажирайте енергично скалпа. След 3-4 минути разрешете с гребен, но да бъде широк, за да стане лесно и да не се къса косата. Стойте с маската 15 минути и изплакнете, измийте с шапоан.

2. Жълтък и зехтин

– Трябват ви два жълтъка и 1 супена лъжица зехтин. Смесете ги добре и нанесете на косата като наблегнете на върховете, където косата е най-суха. Стои се така 30 минути и косата се измива.

3. Мед и лук

– Тази е за наистина много суха коса. Бързо подхранва косата и тя отново става здрава. Трябват ви 1 супена лъжица мед, 1 лъжица сок от алое, 1 лъжица сок от лук, жълтък. Смесвате мед, алое и сока от лук и ги оставяте да престоят 3- 4 часа в хладилник. Когато ще ползвате сместа ви трябва само една лъжица от нея. Към едната лъжица от сместа добавяте един жълтък и разбърквате. Нанесете на косата и след това завийте косата в последователен ред- хартия, найлонова чантичка и затоплена хавлиена кърпа. Стои се така 20 минути и косата се измива.

LEAVE A REPLY