Home Новини Складове под наем – правилните помещения

Складове под наем – правилните помещения

1784
0
SHARE

За да не станете жертва на измама е необходимо да знаете правилата и тънкостите, по които се наемат складове под наем. Без да се обръща внимание на въпроса, свързан с характеристиката на складовете, може да понесете големи загуби на средства.

Правилното наемане на складове под наем може да се постигне след като се имат в предвид такива въпроси като: географско разположение на склада, до колко е удобен тежкотоварния транспорт и транспортната структура. Времето работи за вас в процеса на избор на склад – предлагат се разни варианти, избирайте, но не бързайте.

Ако имате нужда да продавате склад, а не под наем, то този въпрос може да решите най-лесно с професионална помощ – борсовите агенти знаят къде, кога, какво и защо.

Обърнете внимание на класификацията на складовите помещения за да направите най-правилния избор за вашите нужди. Складовете под наем се разделят на различни видове според:

– областта на експлоатация на помещението – снабдяване, производство, разпределение;
– форма на собственост – собствени, наети;
– функционално предназначение – склад за продължително съхранение, за претоварване, разпределителни, специални складове;
– вида на асортимента – специализирани складове, универсални складове, смесени складове;
– условията на съхранение – отопляеми, неотопляеми, хладилни, складове с фиксирана температура;
– вида на складовите помещения – закрити, открити, площадки под навеси.

Класификацията е възможност да се намали риска, който така или иначе съпровожда складовете под наем и да има една по-голяма защита от измами.

В съответствие с класификацията на складовите помещения са определени следните категории:

– клас А – съвременни едноетажни сгради и съоръжения. Складови помещения, за които при строителството са използвани съвременни инженерни технологии и качествени материали. Отличителни черти: равен под със специално покритие против прах, високи тавани – не по-малко от 8 метра, система за пожарна сигнализация и автоматично пожарогасене, различни температурни режими, автоматични врати с хидравлични рампи и въздушни завеси, климатик или централно отопление, система за охрана и видионаблюдение, оптична връзка, офиси, автономна електроподстанция. Разположение: близо до централна магистрала.

– клас В – това е многоетажно здание. В този случай наема за складове под наем ще бъде нисък, тъй като сградата не е нова, а е след основен ремонт. Отличията за складове под наем от клас В са: бетонов или асфалтов под, височина на таваните от4.5 до 8 метра, наличие на пожарна сигнализация и хидрантна система за пожарогасене, температурен режим от 10 до 18 градуса. Разположение на складовете – това са производствени предприятия, както в града, така и извън града.

– клас С – производствено съоръжение след основен ремонт, топъл хангар. Отличия: асфалтов или бетонен под, височина на таваните – от 3,5 до 18метра, централно отопление за зимата.

Ако помещението отговаря на вашите изисквания и изложената класификация, то наемането на складове под наем ще стане за вас изгодна сделка.

LEAVE A REPLY