Home Здраве Сенна хрема или настинка?

Сенна хрема или настинка?

Хроничните заболявание могат да са доста дразнещи и мъчителни

1417
0
SHARE

Сенната хрема много често може да бъде погрешно смятана за настинка или простудно заболяване.

През пролетта, а често и есента много хора страдат от сенна хрема без да подозират, че това е проблемът им всъщност. Ето няколко признака по които да определите дали и вие страдате от нея:

1. Обърнете внимание на започването и продължителността на оплакванията ви. За сенната хрема е характерно да започва внезапно без други признаци на разболяване като отпадналост, температура, втрисане.

2. Опитайте се да определите дали излизането на открито не ви се отразява по-зле на хремата, предизвиква ли кихане, получавате ли сърбежи в нос, очи, ушите или където и да е по кожата.

3. Трябва да отчетете и видът на самият секрет. За сенната хрема е характерен обилен, прозрачен секрет, той има за цел да отмие попадналият цветен прашец от лигавицата. При простудните заболявания и различните вируси секретът е по-гъст, често има оцветяване вариращо от бяло през жълто до зелено.

4. Едно от важните неща е да си обърнете внимание навреме и да не подценявате ситуацията, консултирайте се с лекар и го запознайте подробно с оплакванията си.

LEAVE A REPLY