Home Всичко за жената Сексът след раждането

Сексът след раждането

Жената се възстановява психически и физически след шест до осем седмици

1817
0
SHARE

 

„Раждането на дете е един от най-щастливите моменти за жената. Обаче цялата еуфория, ентусиазъм и суетене около новия член на семейството, определено може да сложи спирачка на сексуалния ви живот. Мъжът се чувства пренебрегван, остава все по-малко време за интимност, докато не се появи всеизвестната „липса на секс“.

Нормално е след раждане жената да има нужда от възстановяване, изпитва дискомфорт, не се чувства сексапилна и определено първата ѝ мисъл не е как да се отдаде на „креватни удоволствия“.

Според специалисти най-подходящото време за секс след раждане е минимум на 6-тата седмица. Това време е необходимо на жената, за да се възстанови не само физически, но и психически. Именно заради това мъжете трябва да бъдат търпеливи и да изчакат колкото е нужно.

 

Някои жени не изпитват нужда от секс или интимност седмици преди раждането, но това не трябва да тревожи половинките им. Дамите имат нужда да си починат, а след бременността могат да възобновят сексуалните си преживявания, но трябва да изчакат от 6 до 8 седмици.“

LEAVE A REPLY