Home Начин на живот Разкриха тайната на успешните връзки

Разкриха тайната на успешните връзки

Разберете трите основни характеристики на взаимоотношенията между двама души.

1834
0
SHARE

Брачният консултант Естер Перел, който има възможността да работи със стотици двойки по целия свят, сподели трите основни характеристики на успешната връзка между двама души.

В хилядите ѝ сеанси тя забелязва някои повтарящи се фактори при щастливо обвързаните. На първо място – всеки от партньорите остава любопитен към личността на другия, като те не твърдят, че вече се познават, нито пък се правят, че знаят какво ще кажат, още преди да си отворят устите.

Също така щастливо обвързаните умеят да се радват за своя партньор. Те са хора, които ценят щастието на другия, дори то да няма нищо общо с тях. Това е щедрост, добрина, която наистина кара отсрещния да иска да се прибира вкъщи.

И на последно място – в успешните двойки всеки има свой неприкосновен личен живот.

„Тези хора уважават личното пространство на другия, неговата нужда от свобода и индивидуалност. Това означава, че всеки има вътрешен свят на мисли, копнежи, хобита, страсти, приятелства. Това отличава щастливите двойки от другите, които се опитват да са като залепени един за друг. Тези три елемента – свободата, радостта от щастието и оценяването на свободата на другия са ключови за успешните връзки”, обобщава Перел.

LEAVE A REPLY