Home Любопитно Разбери какво символизират цветята!

Разбери какво символизират цветята!

9088
1
SHARE

От дълбока древност, цветята са символ на уважение и се поднасят при различни поводи. Всяко цвете обаче има своя символика и ако знаеш какво послание носи, можеш по – лесно да разбереш чувствата на този, който ти ги подарява.

orhideq

 

Ще се спрем на най – популярните видове цветя, които си подаряваме и получаваме, за да ти помогнем да узнаеш тяхната символика.

Орхидея

Ако някой ти подари орхидея, значи той те харесва ужасно много. Орхидеята символизира любов,  сила, разкош, великолепие, искрено очарование.

Нарцис

Олицетворява несподелената любов, но и символизира прераждането. Нарцисът има двояко значение, затова внимавай с този, който ти подарява нарциси. Ако ти подари само едно цвете, това може да означава, че те смята за егоист и няма много добро мнение за теб, но ако ти подари букет от нарциси, това най – вероятно означава, че те харесва и желае твоето щастие и благополучие.

Лале

Лалето символизира вярност. В Турция се смята, че червеното лале е символ на искрената и чиста любов. Жълтото лале символизира жизнерадостност, бялото – опрощение, розовото – надежда. С една дума, ако някой ти подари лалета, то той определено те харесва.

Гладиоли

Тези красиви цветя са символ на страстно увлечение, искреност в намеренията и любов. Видиш ли някой на вратата си с букет гладиоли, бъди сигурна, че те обича искрено.

Лилиум

Лилиумът е символ на чистотата. Белият лилиум е символ на предаността и приятелството, розовият – на просперитета, червеният – на любовта. Ако някой ти подари обаче оранжев или жълт лилиум, пази се! Те са символ на омразата и лицемерието.

Роза

И при розата всеки цвят си има своя символика. Бялата роза символизира невинността, розовата – признателност и уважение, жълтата – приятелството, червената – любовта и страстта.

1 COMMENT

  1. ОБИЧАМ ЦВЕТЯТА!!! ГРАДИНАТА МИ Е ПЪЛНА С НАЙ-РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ЦВЕТЯ!!! СТАИТЕ СЪЩО!!! НЕ ПРОДАВАМ ЦВЕТЯ , РАЗДАВАМ ,ЩОМ СИ ХАРЕСАТ МОИ ПОЗНАТИ И ПРИЯТЕЛИ!!! НИКАК НЕ МИ СВИДИ ,ЧЕ ЩЕ ГИ ЗАРАДВАМ КАТО ИМ ПОМОГНА И ТЕ ДА ГИ ИМАТ!!! И НЕЩО ИНТЕРЕСНО СТАВА-КОЛКОТО ПОВЕЧЕ РАЗДАВАМ ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ИЗНИКВАТ САМИЧКИ В ГРАДИНАТА!!!

LEAVE A REPLY