Home Любопитно Първата американска жена, станала капитан на круизен кораб

Първата американска жена, станала капитан на круизен кораб

Една жена с не толкова женска професия

2180
0
SHARE

Кейт Маккю отива на първия си круиз заедно със своето семейство, когато е на 12 години. Тя сметнала, че изглежда забавно да работиш на кораб и нейният баща й е вдъхнал окуражаване, което променило напълно живота й.

,,Баща ми каза, че аз мога да направя всичко, което поискам в този свят, включително и да карам такъв кораб. И моята цел оттогава беше да стана капитан.“ обяснява тя.

И така, 25 години по-късно, Маккю, която е на 37, вече е осъществила своята мечта. През юли, тя става първата жена капитан на круизен кораб. Сега тя е по средата на пътя на нейното първо морско пътуване на борда, пътувайки между източен САЩ и Карибите.

,,Израстнах в Сан Франциско и започнах кариерата си като кадет в Калифорнийската морска академия. Имам магистратура по Бизнес администрация. Нашето морско трениране включваше въздушна навигация, напреднали курсове по пожарогасене, спешна медицинска помощ и маневрираране на кораби. Всяко лято кадетите ходят на тренинг круиз, на който придобиват опит във взаимодействието с морето. Те ми дадоха възможността да посетя места като Великденския остров, острова на Робинзон Крузо, Палмура и целия южен Пасифик. Миналото лято посетих Мауи и тотално се влюбих. С колегите ми сме наблюдавали мечки в Аляска, както и сме управлявали огнени балони във въздуха над Тоскана. Това са все места, които повечето хора няма да могат да посетят в целия си живот. Всичко това събуди моята страст към пътшествия, която се увеличава всеки ден.“ разказва Маккю.

Кейт споделя още, че прибирането й вкъщи е по-мъчително и уморително, отколкото самата й работа. Защото у дома, тя трябва да пусне пералня, да сготви храна, да оправи леглата, и да гледа новини, които я карат да се чувства зле. Когато е на борда, тя не следи новините и така остава щастлива в своя собствен свят.

LEAVE A REPLY