Home Уютен дом Пролетно почистване – как се действа?

Пролетно почистване – как се действа?

1752
0
SHARE

Птичките започнаха да пеят, Слънцето все по-често огрява всички нас и домовете ни. Растенията се събуждат всичко става зелено и някак си сами искаме да почистим дома си и да започнем наново, като растенията и животните.

За да посрещнем пролетта подобаващо трябва да вдъхнем живот на дома си. Някои си мислят, че е нужно само да направят едно сериозно почистване, но всъщност тайната не е в това да изтупаме килимите и да изперем пердетата. Всъщност тайната се крие в това да дадем нов живот на дома си. Това може да се случи по следните начини.

– Купете си нови мебели или поне нова аранжировка, която да промени визията на стаята. Във всяка стая една нова добавка променя много. Един пример за това е картина, часовник или ваза, разбира се това е по вкусът на всеки. Важното е да бъде променено нещо.

– Ако нямате възможност за нова мебел, спокойно може да вдъхнете живот на старите. Дали с пребоядисване, претапициране или например нови възглавнички за холовият ъгъл, всичко се променя.

– Изхвърлете всяка вещ, която не сте ползвали година или сте сигурни, че няма да я ползвате поне година. Ако една вещ не е ползвана година, няма да бъде ползвана и след година. Пролетното почистване се състои в това да подновим дома си и да махнем онези предмети, които само ни задушават.

LEAVE A REPLY