Home Новини Производство на кашони

Производство на кашони

1624
0
SHARE

Картонена опаковка – това е неразделна част практически от всяка стока, която може да видите във всеки магазин или на пазара. При това трябва да се каже, че тя е най-стара от всички известни до сега опаковки.

Високото качество на кашоните с привлекателен вид е един от основните фактори, които могат да окажат влияние на избора на всеки потребител. Следователно и популярността на стоката.

За това много производители отделят голямо внимание на опаковката.

Кашоните се използват за запазване качеството на стоката, както по време на транспортиране, така и при съхраняване в специалните складове помещение.

Запазване качеството на стоката – това е защита от възможен удар, попадане на нежеланите слънчеви лъчи, влаги и много други фактори.

В нашето съвремие опаковките от картон могат да се използват за съхраняване както на хранителни стоки, така и на друга продукция.

Така те се ползват във фармацевтиката, парфюмерия и много други отрасли.

В някои случаи в картонени опаковки се съхраняват дрехи и обувки.

Когато става дума за производството на храни и сладкарски изделия, картонените кутии са необходими за бонбони, сладки и много други хранителни продукти.

Независимо от отрасъла на производството използваната опаковка трябва да бъде с високо качество, достатъчно здрава и при това да не е с висока цена, това особено касае стоките от хранителния отрасъл и фармацевтиката.

За направата на кашони се използва картон, много често гофриран.

Какъв и къде ще се използва материала в повечето случаи зависи от това за каква стока се използва производствената опаковка.

Картоните се използват за опаковка на стоки с не толкова голямо тегло.

За тежките стоки се използват кашони от гофриран картон, тъй като той е много здрав и надежден.

Технологията на производство започва с разработка на конструкцията. Най-напред трябва да се има предвид качествата на продукцията, за която ще се ползват, а именно физико-химичните свойства, стойността на материала за опаковка и други важни фактори.

Този процес, а именно проектирането, често включва такива етапи като определяне основните характеристики на кашоните (вид на материала, форма, размер), метод за отпечатване и довършване, тестване на готовия образец.

Смяната на жилище или мястото на офиса е свързано с пренасяне на багаж, който се опакова в картонени опаковки. Това осигурява запазване на всичко без нанасяне на щети.

LEAVE A REPLY