Home Всичко за жената Постигнете желания перфектен маникюр

Постигнете желания перфектен маникюр

Ето какво разкри известният специалист по маникюр Том Бачик

1329
0
SHARE

Всеки би се съгласил, че добре поддържаните нокти са един от основните белези на женствеността. При това не е нужно да имате дълги нокти в сладострастен червен цвят или с рисунка на всеки от тях, за да се каже, че имате красив маникюр.

Най-важното е ноктите да се оформят добре и да са чисти и без обелен лак по тях. Също така, не е необходимо и да ходите всеки месец на маникюрист, давайки излишни пари, за да имате красиви нокти. Съвсем спокойно можете да си направите хубав и траен маникюр у дома.

Специалистът по маникюр Том Бачик се грижи за ноктите на световноизвестни дами, сред които Виктория Бекъм, Гуен Стефани, Бионсе и други.

Той споделя няколко наистина практични и полезни съвети за това как да да се направи колкото се може по-хубав и траен маникюр в домашни условия.

Най-напред, за да се избегне рязането на кутикулите, Том съветва да се полага грижа за тях от време на време. А най-лесният начин е по време на баня, когато кожата е омекнала и сапунисана. Ако не го правите регулярно, в началото може тази процедура да ви се стори леко болезнена. Важно е обаче да го правите, за да не се появяват излишни кожички, нокътната плоча да е добре оформена и да не се налага да се изрязват кутикулите.

Накрая идва ред и на пиленето на ноктите. То следва да се случва с по-фина пила, за да не се назъбва излишно нокътят. Самото заглаждане на плочката трябва да се става съвсем леко и с много фина пила, защото иначе нокътят ще започне да се нацепва.

LEAVE A REPLY