Home Начин на живот Хороскопи и нумерология Поверия и народни вярвания за огледалото!

Поверия и народни вярвания за огледалото!

1736
0
SHARE

ogledalo-sueveriq-SmallОгледалото може би винаги е било най-често срещаното във всякакви поверия и суеверия още от преди векове. Много хора са суеверни и наистина спазват всяко едно познато поверие. Защо обаче именно игледалото е добре познато в суеверията на всяка нация и култура и още по-интересно, с какво толкова се откроява? Интересно е, че в някои култури до такава степен се пазят от огледалата, че ги считат за един вид магия. Ето и едни от най-популярните поверия:

– Ако счупите огледало, ще ви донесе 7 години нещастие;

– Ако се огледате в парченца счупено огледало носи много лош късмет;

– Ако счупите огледало го съберете с кърпа, не го пипайте с ръце, така може да избегнете лошата енергия. След това ги завържете в кърпата и ги изхвърлете извън дома си веднага.

– Не се оглеждайте в огледалото, когато сте разплакани, ядосани или тъжни, според поверието улавя тази лоша енергия и когато се огледате следващия път тази лоша енергия отново ще се прехвърли върху вас;

– Докато спите не трябва да имате отражение в огледало. Тоест, в спалнята никакви огледала, ако има такива, вероятно е да ви бъде отнета енергия или да имате лоши сънища и проблеми след това.

– Някъде съществува и такова, което гласи: когато се гледате в огледало да не виждате целия си ръст, защото така то ще ви вземе цялата сила и позитивна енергия;

– Според поверията огледало в дома се слага до входната врата, така лошата енергия се спира още на входа, а позитивната не излиза от дома.

– При смърт в семейството огледалата трябва да се покрият, докато тялото бъде погребано, защото иначе душата на мъртвеца може да бъде засмукана от огледалото и тя да осатне в къщата и да тормози хората.

– При сънуване на огледало е хубаво и означва късмет и любов, но ако е счупено внимавайте, най-вероятно ви предстоят лоши времена и проблеми.

LEAVE A REPLY