Home Всичко за жената Пиле по гръцки

Пиле по гръцки

1796
1
SHARE

Предлагаме ви една вкусна рецепта за пиле по гръцки.

skd181312sdc

Необходими продукти:

 

Едно пиле ( сварено и обезкостено);

Ориз ( една чаена чаша );

Гъби от буркан ( около 100 грама );

Картофи – един килограм;

Лук – една глава;

Кашкавал за настъргване

 

Пилето се сварява и обезкостява. От бульона, в който се е варило се отделят 3 чаши.

В тиган се запържват: лука ( нарязан на ситно ), ориза и гъбите. Към тях се прибавя обезкостеното и разкъсано на ситно пилешко месо, бульона и ястието се подправя със сол, черен пипер и пресен джоджден. След като ориза се свари и бульона се поеме от продуктите, ястието се сваля от огъня.

Картофите се сваряват, пасират и се правят на пюре.

В намаслена тава от картофеното пюре се слага по края на цялата тава, като се оставя свободно място в средата на тавата. В средата се изсипва готовата смес от пилето, ориза и гъбите.

Така оформено пилето по гръцки се пече за около 15 – 20 минути в предварително загрята фурна. Малко преди да се извади, отгоре се настъргва кашкавал.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY