Home Всичко за жената Парфюмите и фактите около тях

Парфюмите и фактите около тях

1352
0
SHARE

Както всяко велико откритие в човешката история, така и историята на парфюмите е съпроводена с интересни случки за които може и да не сте чували.
Всички използваме качествени маркови парфюми и те са незаменима част от ежедневието ни. Но знаете ли от къде тръгва историята на днешните оригинални парфюми? Парфюмите се появили преди хиляди години или по-точно преди около 4 хил. години в древен Египет. Там химиците се научили да извличат ароматите на цветя, билки и масла чрез дестилация. По-късно ароматните шишенца се разпространили и в Персия и древен Рим. Това е началото на тяхната история, но в един момент от историята те сякаш изчезват, като това важи най-силно за Европа.

Едва през ренесанса отново започва да се говори за тях и те се появяват в ръцете на хората, първо на аристократите, а по-късно и в ръцете на по-обикновените хора. По това време царските особи и богатите личности се страхували да се къпят, защото се смятало, че това може да доведе до тяхната смърт. Поради тази причина нуждата от прикриване на неприятните аромати се засилила и с появата на парфюмите, аристократите намерили решение. Те ги използвали активно за да прикрият телесните си миризми, а Франция и Италия се превърнали в основни производители на оригинални парфюми.

В днешни времена парфюмите са печеливш бизнес за направата им е превърната в истинска наука. Например качествата на парфюмите се определят от така наречените парфюмеристи, като част от обучението им е да разпознаят 250 ухания от аромат, който им е предоставен. Поради тази причина най-скъпият нос на света е на парфюмерист. Той го е застраховал за над 1 мил. долара.
Като цяло историята на парфюмите е богата, а нуждата от тях днес е нестихваща. Много хора използват парфюми за щяло и не щяло. От среща през бизнес обяд до разходка в парка, мъже и жени от цял свят използват оригинални дамски парфюми, като тази мода няма да умре скоро.

LEAVE A REPLY