Home Новини Още нещо за самостоятелно отпушване на канали

Още нещо за самостоятелно отпушване на канали

1072
0
SHARE

Водата пестеливо се стича по водопровода, след врялата вода в чайника по стените се натрупва котлен камък, при това напълно е възможно по стените на тръбите да се е натрупал котлен камък. Повярвайте, това е ужасно! С такъв проблем като се сблъскаш, то отпушването на каналите отнема много време, физически труд и парични средства.

Котленият камък напомня на парчета неразтворим прах. Изпадалите парчета в канализационната яма след отпушване на каналите не се разтварят. При разглеждане от близо се оказва, че това не е прах, а нещо подобно на варовик с примес от мазнини и сапун, с неприятна миризма.

Такива отлагания, за съжаление могат да се получат понякога съвсем скоро по тръбите. Образуваният по тръбите варовик не може да се разруши от горещата вода или вакуум помпата.

Сещаме се, че натрупания котлен камък по стените на чайника можем да почистим със сода за хляб и оцет. За отпушване на каналите с голямо отлагане по стените им ще ни трябват големи количества сода и оцет.
Сода за хляб можем да ползваме в мивката, когато запушването не е толкова голямо. Посипваме пакетче сода за хляб, наливаме оцет и след настъпилата реакция започва да се отделя пяна. След известно време се отделят на парчета твърдите отлагания и отпушването на каналите е приключило.

Но канализационната тръба, излизаща от дома, така и не се е почистила. Честите опити да се промият тръбите с вода под налягане от маркуча просто разделят съединените тръби – коляното, което минава под къщата. Тръбите минават в нелегалност и ние изпадаме в неведение къде да копаем, за да ги съединим.
Но не е нужно само тяхното съединяване. Това е второстепенна задача. Първо трябва да почистим главната тръба, в която се е образувало голямото запушване.

За тази цел може да се ползва стоманизиран тел. Това е дълга, добре сгъваща се пружина от стоманен тел с ръчка в единия край и с кука на другия. Използването му е много лесно. Вкарва се в тръбата и периодично се върти по посока на часовниковата стрелка. Използвайки ръчката, го натискаме на вътре в тръбата и с въртеливото движение извършваме отпушване на каналите.

Благодарение на такива различни начини отпушването на каналите завършва успешно.

LEAVE A REPLY