Home Любопитно Откриха първия супермаркет без персонал

Откриха първия супермаркет без персонал

Ето как лесно и бързо може да се пазарува от него

1421
0
SHARE

Първият в света денонощен супермаркет, в който няма назначени на работа служители, беше създаден от 39-годишния IT специалист Робърт Илясон, роден в малкото шведско градче Викен.

Магазинът е разположен на около 45 кв. м. и е зареден с всякакви продукти от първа необходимост, като мляко, хляб, захар, консервирани храни, памперси и др., но не продава алкохол и цигари.

Идеята на Робърт се ражда, след като една вечер изпуска последния пакет детска храна и това го принуждава да шофира поне 20 минути до първия отворен денонощен магазин.

Населението на градчето Викен е малко над 4000 души, което от своя страна прави супермаркета едно добро начинание, което според собственика му може да се осъществи и в други малки градчета.

Всичко, което е нужно на клиентите, е заложено в онлайн приложение. Когато то бъде свалено на смартфон, всеки вече е способен да отвори вратата на магазина, и след което да сканира своите продукти. В края на всеки месец от магазина ви изпращат фактура за вашите покупки през него. Инсталирани са общо 6 камери, но за първите близо два месеца все още няма възникнали инциденти. Именно Илясон е единственият човек, който се занимава с дейността, като неговата задача е да подрежда вече доставената стока в магазина. Клиентите правят всичко останало.

В момента собственикът обмисля как вратата на магазина да се отваря след сканиране на банковата карта на клиента, което се прави, тъй като по-възрастните хора изпитват трудности при ползването на смартфони. Дали това ще бъде бъдещето на супермаркетите? Идеята за подобен магазин може сериозно да намали цените на стоките, но мислите ли, че тя е приложима и в нашата страна?

LEAVE A REPLY