Home Здраве Отвара от овес пречиства черния дроб!

Отвара от овес пречиства черния дроб!

3282
0
SHARE

Черният дроб е основното място, в което се натрупват токсини, вредни за човешкото тяло и за да функционира правилно този толкова важен за нашето здраве орган е добре да го пречистваме. Това може да стане по много начини, но сега ще ви запознаем с едно изпитано и много евтино средство, с което можете да пречистите черния си дроб сами и у дома.

oves

Става дума за овеса, който неслучайно се смята за едно от най – ефективните средства за пречистване на организма.

Защо точно овес ви препоръчваме?

Първото, което може да се каже за него е, че в него се съдържат всички необходими за нормалното функциониране на човешкото тяло хранителни вещества, включително протеини, мазнини и въглехидрати. В овеса се съдържат витамини от група В, Е, РР, минералите желязо, фосфор, калий, цинк и други. Всички тези важни за организма ни витамини и минерали спомагат не само да се пречисти черния дроб, но и захранват телата ни с необходимите ни хранителни вещества.

Овесът има изключително много полезни свойства и се използва за лечение на различни заболявания. Той има противовъзпалителни свойства, което го прави много ефективен при стомашно – чревни заболявания, има диуретично действие, което го прави незаменим при пикочо – полови инфекции, действа благотворно и върху сърдечно- съдовата система и кръвоносните съдове.

Ако решите да пречистите черния си дроб с овес, преди да го направите е добре да подготвите организма си предварително. Това означава, че трябва няколко седмици преди това да промените начина си на хранене, като откажете мазните и пържени храни, алкохола и безалкохолните напитки. Не се препоръчва и прекаляването с тестените и захарните изделия.

Пречистване на черния дроб с овес.

Рецептата за пречистващата настройка е много лесна. Ще са ви необходими нерафинирани овесени зърна, които трябва да минете през мелачката, за да станат на прах. Една супена лъжица от получения прах от овес се залива с един литър вряла вода и отварата се оставя на тъмно и хладно място да преседи 12 часа. След като престои се отстранява получената утайка, и от отварата се приема по една чаена чаша три пъти на ден преди хранене.

За да има ефект, пречистването на черния дроб трябва да се извършва поне веднъж годишно.

LEAVE A REPLY