Home Уютен дом Оригинални панти за лаптоп

Оригинални панти за лаптоп

1449
0
SHARE

Когато говорим за лаптоп и потенциалните повреди, никой не очаква, че ще има нужда от панти за лаптоп. Оказва се обаче, че те наистина могат да се разхлабят или счупят, да заяждат. Това може да доведе до проблем с отварянето и затварянето на вашия мобилен компютър, но и може да доведе до възникването на по-сериозни механични повреди по корпуса. За радост, този проблем може да бъде решен много бързо и лесно, без да харчим голяма сума пари. Нека видим как става това.

От какво зависи повредата на пантите?

На първо място, има панти за лаптоп при определени модели, които са по-лесни за повреда или счупване, от колкото други такива. Истината е, че няма как да разберете това предварително. Или идва момент, в който възниква проблем, или не. Повредата може да стане посредством невнимателно отваряне или затваряне на капака на лаптопа, от напъване и огъване. Децата имат странния навик да се занимават точно с тези панти и за нула време могат да им разкажат играта.

Колкото струва ремонтът?

Обикновено, когато се наложи намесата на специалист, той ще ви препоръча подмяната на въпросните части. Разходите по самата смяна не са големи, но цената на консумативите зависи от марката и точния модел на лаптопа, който искате да поправяте. От там нататък просто се прави проверка къде са налични частите и колко струват. Някои производители имат навиците да продават по-скъпо резервните си части, именно за това няма как да се каже с точност. Една средна цена за двете панти е 50 лева. В някои случаи може да имате нужда от подмяна на само една. Това вече зависи от конкретния проблем. Съответно сроковете за подмяна на панти за лаптоп варират от това дали пантата е налична в България или ще трябва да се чака внос. Майсторите ще ви отговорят в конкретния случай. При наличие на всички части, може да приберете лаптопа си още на следващия ден.

Със същото качество ли ще бъдат новите панти? Има ли нужда да се притеснявам?

Както казахме, обикновено панти за лаптоп се купуват директно от производителите и техните оторизирани представители. Като качество може да очаквате това, което сте срещнали и при оригиналните на вашия лаптоп. Щом приберете компютъра си, всичко ще е като от излязло от фабриката. Важното обаче е как ще експлоатирате лаптопа по-нататък. По-рядко се срещат производствени проблеми, от колкото нехайство от страна на хората. Ако не напъвате, не отваряте лаптопа рязко и със сила, най-вероятно няма да имате проблем. Внимателната употреба е единствената гаранция за дългосрочна експлоатация.

LEAVE A REPLY