Home Здраве Орехите лекуват атеросклероза и сърце

Орехите лекуват атеросклероза и сърце

2020
0
SHARE

Преди векове само избраните са можели да ядат орехи, защото се смятало, че тази храна не е за простосмъртните. Жреците на Вавилон имали строги правила, кой може да яде орехи и кой не. Считало се, че орехите подпомагат мозъчната дейност и простосмъртните не трябва да достигат умственото ниво на избраните.

orehi

Днес орехите се прилагат за лечение на много заболявания като проблеми със сърцето, при анемия, за повишаване на имунитета и други. Тези вкусни ядки притежават противосклеротично действие, помагат при зарастване на рани, помагат при захарен диабет, при проблеми със сърцето, както и за засилване на паметта.

При нарушена функция на щетовидната жлеза взимайте по три ореха с една супена лъжица мед сутрин.

При проблеми със сърцето е добре да хапвате смес от стафиди и орехи.

Орехите помагат много и при разстройство, като рецептата е следната:

Няколко ореха ( изчистени ) се заливат със 100 – 150 мл. 70% спирт и се оставят да престоят 5 – 6 дни. „Сиропът” се приема 3 пъти дневно по 10 капки, разтворени в топла вода.

Консумацията на орехи е много полезна и при атеросклероза. За профилактика и лечение на тази болест можете да си направите смес от 8 – 10 орехови ядки с две скилидки чесън. Подправете ги с малко олио, по желание добавете малко сирене и ще имате не само вкусна смес за сандвичи, но и отлично профилактично средство срещу атеросклероза.

LEAVE A REPLY