Home Здраве Оранжевите и жълтите храни предпазват от рак!

Оранжевите и жълтите храни предпазват от рак!

1089
0
SHARE

Според учените, оранжевите и жълтите храни предпазват от рак, тъй като в тях се съдържат много важни за организма ни вещества.

Представяме ви някой от най – полезните оранжеви и жълти плодове и зеленчуци!

Тиква

tikva

Тиквата е не само вкусна, но и консумацията и ще ви предпази от заболявания на сърдечно – съдовата система.

Моркови

morkovi

 Те съдържат голямо количество витамин А, полезни са за зрението, намаляват риска от рак на простатата и забавят процесите на стареене.

Папая

papaq

Този екзотичен плод влияе благотворно върху нормалната работа на храносмилателната система и укрепва имунната система.

Портокали

portokal

Съдържат големи количества витамин С, укрепват имунната система, ускоряват изгарянето на мазнините и намаляват нивата на холестерола в кръвта.

LEAVE A REPLY