Home Красота Няколко трика за премахване на черните точки!

Няколко трика за премахване на черните точки!

1911
0
SHARE

cherni-tochkiВсичко е добре, когато завършва добре. Ако сте облекли дрехи по последна и мода и имате актуална прическа нещата се очертават добре, стига само да нямате кожни проблеми. Много жени страдат от черни точки по лицето. Те се появяват обикновено при тинейджъри и жени с мазна кожа. Когато кожата се омазнява бързо, порите се запушват мастните жлези не насмогват на работата така и мизерията остава по горния слой на лицето. Ето няколко съвета как да се отървете от черните точки:

1. Не стискайте безразборно черните точки и без предварителна подготовка, това само ще усложни състоянието ви. По ръцете има най-много бактерии, които могат да инфектират вече отворената пора на лицето.

2. Направете си парна баня на лицето. Сложете да заври вода, в нея може да сложите билки и след това се надвесете над парата, като си покриете главата с кърпа. Така порите на лицето ви ще се отворят и чистенето ще се случи по-лесно. Измийте добре ръцете си, за да ги дезинфекцирате и изчистете кожата. След това я намажете със спирт и оставете без крем и други мазила, за да може кожата да диша.

3. Потърсете козметик- Ако не успеете да се справите сами потърсете специалист. Те знаят как трябва да се действа в различните случаи и ще ви помогнат да се справите с проблемите.

4.  2 пъти на ден мийте си лицето с хладка вода и мек сапун, така ще предотвратите появата на черни точки отново.

5. Опознайте какъв вид кожа имате и си закупете специални козметични продукти. Един път в седмицата си правете лек пилинг на кожата. Също така си закупете продукти за почистване, в основата, на които има салицилова киселина. Тя е призната в борбата с пъпките и проблемната кожа, като цяло.

LEAVE A REPLY