Home Уютен дом Няколко интересни приложения на водката

Няколко интересни приложения на водката

1590
0
SHARE

Освен за директна консумация или за приготвяне на коктейли, водката има и други, малко по – нестандартни приложения.

 

vodka

Ако сте забравили да изперете любимата си дреха, а искате да си я облечете, просто я полейте с водка и я оставете да изсъхне. Водката има свойството да унищожава миризмите и бактериите, а и не оставя миризма на алкохол по дрехите.

На пикник или на море, сложете малко водка в раницата. Не, не за да пиете по пътя, а в случай, че ви ухапе насекомо или ви ужили коприва. Ако това стане, просто извадете шишето с водка и полейте нараненото място, и моментално ще почувствате облекчение и успокоение на кожата.

Искате по – лъскава и гъста коса? Няма проблеми! Просто прибавяте към шампоана си малко водка и ще забележите, че косата ви има страхотен блясък само след няколко измивания.

Водката ще ви помогне и ако имате в дома си плесен и мухъл. Вземете малко водка и напръскайте мястото, където има мухъл. Изчакайте 15 -20 минути и изтъркайте мястото с четка.

Подарили са ви цветя, на които искате да се радвате по – дълго време? Няма нищо по – лесно от това. Просто капнете няколко капки водка във водата и цветята ви ще издържат свежи много по – дълго време.

Замърсени са хромираните части, мивката и душовете в банята ви? Отново водката може да ви помогне. Не, не като изпиете няколко чаши за замъгляване на погледа, а като намокрите една кърпа с водка и изтъркате замърсените части в банята. Водката не само ще излъска всички замърсени места до блясък, но и ще се справи с мухъла и лошите миризми.

LEAVE A REPLY