Home Начин на живот Нещо за златни монети цени

Нещо за златни монети цени

1281
0
SHARE

Сега, когато понятието инвестиция се споменава достатъчно често и числото на желаещите да вложат своите пари достатъчно разумно непрекъснато расте, има смисъл да се вникне в икономическите разсъждения.

Парите могат да се вложат във всичко, което е на изгодна цена и се очаква да носи добра печалба. Един от изгодните варианти е инвестицията в подходящите златни монети цени.

Самото название красноречиво обяснява всичко. Инвестиция – това е възможност в близкото или по-далечно бъдеще да се извлече печалба.

Златни – направени от злато, монети – тук без коментар, и цени – най-изгоден вариант за купуване.

Разбира се, златни монети цени това е цената, получена от цената на вложения материал в монетата и разходите за нейното производство.

Началото на инвестиция в златни монети е през 1967 година в ЮАР, преди половин век.

Защо точно в ЮАР – защото и тогава, и сега страната е лидер по добив на злато. Правителството много точно е преценило, че златото никога не е твърде много и решава да увеличи бюджета на страната си именно чрез инвестиционните монети.

Първата монета, която пущат на пазара е с наименованието Крюгерранд. Тя заема водещи позиции в търговията с монети и е единствената монета, съдържаща точно една унция злато.

По-късно се появява Канадския кленов лист, Китайската панда, Американския орел, английската Британия и много други златни разновидности на инвестиционните монети.

Крюгерранд остава най-популярната монета и осигурява солидна печалба на африканската държава.

Сега на пазара има голямо разнообразие от златни монети цени. Предложенията и на монети с нумизматична стойност са достатъчно разнообразни.

От икономическа гледна точка да се инвестира в монети е изгодно, само ако е в дългосрочна перспектива. Цената на златото непрекъснато се променя, но бавно.

Златни монети цени непрекъснато ще растат като отражение на нарастващата цена на жълтия метал.

Всяка колекционерска монета е едновременно и инвестиционна, но не всяка инвестиционна монета е колекционерска.

Навярно, след двеста години, златните монети от нашето време ще бъдат рядкост и нумизматиците ще се ровят в земята за да са щастливи с находката си, но това е друга история, която за съжаление, ще се чете без нас.

LEAVE A REPLY