Home Любопитно На кратко за дистанционното обучение

На кратко за дистанционното обучение

1335
0
SHARE

До преди десетина години, наблюдавахме с неприкрито възхищение филмите, в които млади хора поемат по пътя към своя университет. Малко по- късно този сюжет беше заменен от същите млади хора, които работят усърдно и едновременно учат. Питахме се как успяват?

Ако погледнем развитието на хората през последните години, ще отбележим видимо по-висока степен на свобода в изборите, които правят или решенията които вземат. Това не се дължи на факта, че са станали по-мотивирани и работливи, а на бума в технологичното развитие. За всеки млад човек вече не е трудно да се намира в различна географска точка от своя университет или работа. Интернет ни глобализира.

Дебатите за и против глобализацията са ясни и изтъркани. Няма да се спирам върху това зле или добре влияе на хората. Както и да им влияе, им осигурява и нови възможности, за които преди само са мечтали.

Абсолютно безценна опция за развитие е дистанционното обучение.

Какво ни дава в повече дистанционното обучение?

Краткият отговор в свобода на развитието. Ако преди трябваше да сме ограничени в едно населено място, докато завършим училище и висше образование, сега с тази форма на обучение можем да се „движим” свободно. В това число, влизат безкрайни възможности.

Може да изберем дистанционно обучение от College.bg и за една година да сменим три държави, без това да се отрази на дипломата ни. Само трябва да си направим сметка, че ученето си е наша отговорност. Това е в кръга на майтапа, но е факт, че от нас зависи какво дистанционно обучение ще изберем и как то ще се проведе във времето. Крайният резултат също е в наши ръце.

Дистанционното обучение е еднакво с редовното, което изисква присъствие. Но дава възможност човек да работи успоредно и с това да учи. Този вариант е единствен за много млади хора. Поради липса на свободни средства, на дипломантите им се налага да работят и да вадят хляба си, за да си заплащат обучението. Дистанционното обучение ни дава това.

Стигаме и до технологиите. На тях дължим целия този напредък. Всичко. Ако си представим бъдещето, ще бъда оптимист и ще споделя – виждам го още по-пълно с възможности. Сега, благодарение на глобалните мрежи сме свързани и едновременно автономни. Можем да пишем, учим, работим, докато летим от една точка на света до друга. Изобщо, всичко което ни прави свободни, в това да се развиваме е в наши ръце. А в ръцете на нашите деца ще има още хиляди възможности, за които днес пък, ни е трудно дори да помечтаем.

Дистанционно обучение, е това обучение, което се извършва от разстояние и това обучение, което разкрива неограничени възможности пред нас.

LEAVE A REPLY