Home Любопитно Най-странните храни за рождени дни

Най-странните храни за рождени дни

Не във всички страни гостите се черпят с торта и хапки!

1053
0
SHARE

На всеки му се иска да изненада своите гости с нещо нетрадиционно и същевременно много вкусно, особено когато се чества повод, какъвто е рожденият ден.

Рожденият ден е изключително специален повод, където храната заема специално място, почти колкото и алкохолните напитки. Това породи и нашият интерес да се обърнем към различни националности, надниквайки в кухнята на самия рожденик.

Едно от първите най-странни ястия ни отвежда в Китай, където по традиция човекът, имащ празник, закусва специална „рождена супа”, за чието приготвяне участва цялото семейство. Целта е всеки да допринесе с нещо в приготвянето й. А символът представлява препратка към хората, които са част от живота му.

В Мексико хората приготвят специална люта торта, пълна с черен шоколад и много чили. Интересна подробност е, че комбинацията не е толкова непозната и в нашите географски ширини. Чрез чилито се подчертава плътния вкус на черния шоколад.

В Русия пък, често се приготвя солена палачинкова торта, вместо традиционната – десертна. Тя е истинска хранителна и калорична бомба, която е покрита с много майонеза и пухкава плънка, според предпочитанията на консумиращите я.

В страната на лалетата – Холандия, залагат на различни печива, които биват подплатени с разрешени опиатни вещества.

В Грузия най-често се приготвя традиционна грузинка мусака с много зеленчуци и месо, покрита с мека яйчена заливка.

LEAVE A REPLY