Home Красота Най-правилното червило за теб

Най-правилното червило за теб

Червилото е дамско оръжие номер 1

1532
0
SHARE

Правилният избор на грим е от съществено значение за впечатлението, което държим да направим с него.

Можем да започнем с точното червило и така ще сме сигурни, че даже другата част от лицето да е по-семпло гримирана, то ние не оставаме незабелязани.

Има няколко критерия с които можем да се съобразим при подбора на червило: спрямо тена, съобразено с цвета на очите, косата или естествения цвят на устните ни.

За светъл тен подхождат цветове от плодовата гама като: малиново, черешово, прасковено и други, прекалено ярки или тъмни нюанси не ви подхождат. При умерено светъл тен са подходящи и по-ярки червила от розовата и оранжевата гама, добре би ви стояло и по-светло червено. Тъмният тен предполага цветово близки до телесните, пепел от рози с различни нюанси, наситено лилаво към бордо. За много тъмен тен гримьорите препоръчват шоколадовата гама, цвят марсала и умерено лилаво.

Спрямо цвета на очите, някои гримьори съветват да се използват розови нюанси при тъмни очи, сини очи – кораловата гама, ако сте със зелени или пъстри очи – умерено червени тонове.

Блондинките могат да заложат на розовото, брюнетките на червено, оранжево и тъмно лилавото, а червенокосите нека се спрат на нещо по-светло от виолетовата гама.

За устни с по-наситен естествен цвят се препоръчват розови и оранжеви червила, за по-бледите – червени и коралови нюанси.

Тъмното червило – оптически намалява обема на устните, прави зъбите да изглеждат по-бели и подхожда на драматичен и/или вечерен грим.

Светло червило –  увеличава визуално обема на устните, лилави и розови нюанси могат да придадат по-жълтеникав цвят на зъбите, подходящо е за дневен грим, но с акцент върху очите може да се използва и при вечерен или официален грим.

LEAVE A REPLY